Ordas kamu a belga miniszter magyaroknak való beszólása

Szegény Maggie de Block egyetlen bűne a külseje, meg is találták az agresszív magyar trollok. Neki tulajdonítottak egy olyan, magyarokat fikázó mondatot, ami sose hangzott el.
Kapcsolódó cikkek

Tibi atyától kezdve az összes hasonló kamuviral anyagokat benyaló oldalakon át a Facebook terjedelmes részén elterjed az a kép, amin Maggie de Block belga egészségügyi miniszter látható, na meg a szöveg, amivel arra utal, hogy a magyarok egészségtelenül élnek.

Azért kapták ezt fel annyira, mert a Belgiumban amúgy roppant népszerű de Block nem egy nádszálvékony alkat, így alaposan kigúnyolták a politikust. Szegény de Block Facebook-oldalát is elárasztották a gyűlölködő kommentek a magyaroktól.

Fotó: Facebook/ Tibi atya

Ahogy a 444 írja, az egésznek semmi valóságalapja nincs, de Block beszédei között nem lelni olyat, amiben Magyarországgal foglalkozott volna egészségügyi kérdésben. A miniszterasszony szóvivője is megerősítette ezt a lapnak, le is döbbent a kommentek miatt. Azt mondta, szeretnék, ha a minisztert inkább a munkája, mint a külseje alapján ítélnék meg. Azt nem tudni, honnan indult a mostani gyűlölethullám.