Bocsánatot kért az ügyvéd a feleségétől, amiért meg akart ölni – háromszor

A 39 éves amerikai férfi bérgyilkosokkal próbálta elintézni nejét, miután saját próbálkozása egy mérgezett fogkrémmel kudarcba fulladt.

A bíróság előtt kért elnézést feleségétől egy tennessee-i ügyvéd, miután bűnösnek vallotta magát gyilkossági kísérlet vádjában – jelentette a helyi sajtó. A 39 éves Fred Auston Wortman egy alkalommal próbálta megölni feleségét, valamint két embert is megpróbált felbérelni a nő megölésére, miután válni akart.

Wortman először felesége fogkrémjének megmérgezésével próbálta megölni Staci Wortmant, akivel 14 éve voltak házasok, de a nő csak rosszul lett a sisakvirágméregtől. Később egy bérgyilkost próbált meg felbérelni, aki azonban egy fedésben lévő rendőr volt. Majd miután már letartóztatták, és egy vádesküdtszék eljárást indított ellene a gyilkossági kísérletek miatt, a börtönben egy elítéltet akart lefizetni, hogy ölje meg nejét. A rab azonban inkább a hatóságokhoz fordult az ajánlattal.

Wortman egy vádalku részeként vallotta bűnösnek magát az ellene felhozott vádpontokban, és harminc évig tartó börtönbüntetésre ítélték. Leghamarabb kilenc év múlva lehet feltételesen szabadlábra helyezni.