Hétezren szavaztak Darth Vader pártjára

Darth Vader Blokja néven a tömörülést idén márciusban jegyezték be hivatalosan, mint civil szerveződést. Vezetője egy bizonyos Volodimir Szkripec. A

Darth Vader Blokja néven a tömörülést idén márciusban jegyezték be hivatalosan, mint civil szerveződést. Vezetője egy bizonyos Volodimir Szkripec. A városi tanács-választásra összeállított “pártlistájukon” 48 személy szerepel, akik közül 44 Darth Vader néven szerepel, csak apai keresztnevük (otcsesztvo) különbözik. Rajtuk kívül szerepel még a listán például Mester Volodimirovics Yoda.

A sötét nagyúr pártja ugyan még nem jut be a városi önkormányzatba, mert a mintegy hétezer voks az összes szavazatnak csak a 2,74 százalékát teszi ki, a bejutási küszöb pedig 5 százalék, azért jelentős eredmény.

Anatolij Bojko, a szervezet Odessza megyei részlegének vezetője rámutatott arra, hogy egy kisebb járási központ választóinak számával egyenlő mennyiségű állampolgár szavazott egy valódi programmal nem rendelkező, nyíltan a választásokból tréfát űző formációra.

Ha ennyien készek vagyunk Darth Vaderre szavazni, akkor kire is haragszunk? Kit akarunk felelőssé tenni problémáinkért?

– tette fel a kérdést sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy ezen felül csaknem ötezer szavazatot kapott Darth Vader, mint polgármesterjelölt, amivel a voksok 1,85 százalékát szerezte meg.

A központi választási bizottság (CVK) közben nagy késéssel, csak kedden kezdett adatokat közölni A részvételi arányt is csak keddre virradóan tették közé, eszerint alig több mint 46 százalékos volt országosan a részvétel az ukrajnai helyhatósági választásokon.

 

Címkék: