Az Aerosmith beszólt Trumpnak, hogy engedély nélkül talán ne kampányoljon a dalukkal

Steven Tylert és Donald Trumpot az isten is egymásnak teremtette, most mégis úgy alakult, hogy veszekedniük kell.

Az Aerosmith frontembere, Steven Tyler ismételten felszólította Donald Trump republikánus elnökjelöltet, hogy ne használja engedély nélkül a kampányában az együttes Dream On című számát.

Tyler ügyvédei a hét végén küldték el a második felszólító levelet az ügyben Trump kampánybizottságának. A levél leszögezi, hogy a politikus nem kapott engedélyt a Dream On című ballada vagy Tyler bármely más számának felhasználására. Azt is mondják, hogy olyan hamis látszat alakulhat ki, hogy a zenész támogatja Trump kampányát.

A 67 éves Tyler ügyvédje, Dina LaPolt közleményben hangsúlyozta, hogy a levél nem politikai vagy személyes indítékból íródott, hanem tisztán szerző jogi alapon. Trumpnak engedélyt kell kérnie a zeneszám kampányában való felhasználásához és rendeznie kell a szerző jogi kérdéseket az illetékesekkel, ellenkező esetben minden jogi eszközzel fellépnek ellene.

Tyler egyébként regisztrált republikánus, az ingatlanmogul pedig az együttes nagy rajongója. Egyes hírek szerint baráti kapcsolatban állnak. A 69 éves Trump tavaly egy Aerosmith-koncert után azt twitterezte: “Nem is lehetne jobb. Steven Tyler fantasztikus volt!”. Trump irodája még nem válaszolt a felszólító levélre.