Légicsapásokkal válaszolt Izrael a palesztin rakétákra

Tavaly nyár óta nem csapódott be palesztin rakéta izraeli lakott területen, most megtörtént. Izrael légicsapással válaszolt. Egyik oldalon sem volt veszteség.
Kapcsolódó cikkek

Az izraeli hadsereg légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben szombatra virradóra, miután palesztin fegyveresek előző este rakétákat lőttek ki. A hivatalos közlések és szemtanúk szerint a légitámadások célpontja a Hamászhoz tartozó Ezzedín al-Kasszám Brigádok két kiképzőtábora volt az övezet északi részén, Dzsabalíja mellett. Áldozatok nem voltak.

Pénteken este – a tavaly nyári Erős Szikla izraeli hadművelet óta először – lakott területen, a határ szomszédságában lévő Szderótban csapódott be egy, a Gázai övezetből kilőtt rakéta. Egy másikat a levegőben megsemmisített az izraeli légelhárítás. Emberéletben nem esett kár.

A héten ismét kiéleződött a feszültség Jeruzsálemben, a Templomhegyen (Mecsetek terén), és emiatt pénteken összetűzések robbantak ki Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában is palesztin tüntetők és rendőrök között – írja az MTI.