Kisfiával ugrott a folyóba a 22 éves férfi

A héthónapos gyermek anyja félt attól, hogy az erőszakos apa végzetes dolgot fog tenni, de a távoltartási kérelmét épp pár nappal a tragédia előtt utasították el.

Héthónapos kisfiával ugrott egy 22 éves férfi a Connecticut folyóba egy Middletown és Portland közti hídról – tudósít az amerikai CBS.

A rendőröket még vasárnap értesítették, hogy látták a férfit beugrani a vízbe. A tűzoltók kimentették és kritikus állapotban kórházba szállították, de kiderült: a gyermek eltűnt, bár ekkor még nem tudták, hogy az apa magával rántotta a folyóba, bár gyanakodtak rá. Végül kedden este találták meg a holttestét a vízben, miután búvárokkal és helikopterekkel is keresték.

A middletown-i tűzoltóparancsnok elmondta: nagyon nehéz feladat volt a keresés, mert a Connecticut folyó nyugodtnak látszik, de mélyen a víz alatt nagyon erős a sodrása, vannak olyan részek, ahová nem tudtak leengedni búvárokat.

Az elhunyt kisfiú 19 éves édesanyja a múlt hónapban távoltartási kérelmet nyújtott be az apa erőszakos viselkedése miatt. A kérelemben azt írta: nagyon fél attól, hogy csinál valamit a gyermekkel és hozzátette, hogy szerinte a férfi nem beszámítható. A férfi arról is beszélt, hogy bármikor elveheti a gyereket és a nőt is eltüntetheti. A távoltartási kérelmet épp néhány nappal a tragédia előtt utasította el a bíróság.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat minden nap 18-22 óra között: 06-80-505-101