Csak ezen a hétvégén tíz embert lőttek agyon Chicagóban

Köztük egy hétéves kisfiút és egy tizenhét éves srácot, kosarazás közben. Több mint ötvenen megsebesültek.

Tetőfokára hágott az erőszak a hétvégén Chicagoban. Egy hétéves kisfiú meghalt, miután mellkason lőtték. Az apja egy bűnbanda tagja volt, őt akarták lelőni, de a gyereket találták el. A helyi rendőrfőnök azt mondta: ha az apját időben letartóztatták volna, a kisfiú most is élne.

Szombaton este mintegy harminc embert lőttek meg, miközben az emberek a függetlenség napját ünnepelték. A halálos áldozatok közt van egy tizenhét éves fiú, akit kosarazás közben lőttek agyon és egy tizenkilenc éves srác, akit két rivális banda összetűzése során öltek meg.

A BBC azt írja: tavaly még több erőszakos eset történt, volt olyan hétvége, hogy tizenhat embert ért halálos lövés és nyolcvanan sebesültek meg. A chicagoi rendőrfőnök arról beszélt, hogy hatékonyabb fellépésre van szükség az erőszakos bűnözők ellen. Már így is 30 százalékkal emelték a szolgálatot teljesítő rendőrök számát, de még nem sikerült áttörést elérni. A városban óránként eladnak egy illegális lőfegyvert.

Chicago évek óta küzd a fegyveres erőszak ellen, ez az Egyesült Államok egyik legveszélyesebb városa. Tavaly 406 embert lőttek agyon, tavalyelőtt 419-et.