Charlestoni mészárlás: iskolában is lövöldözött volna a támadó

Dylann Roof egyik barátja állítja, a 21 éves férfi azt mesélte neki, hogy a helyi iskolát is meg akarja támadni.

Megírtuk korábban, nem védekezhet szabadlábon a gyanúsított, bíró ettől függetlenül egymillió dolláros óvadékot szabott ki a gyanúsítottra, mivel Dylann Roof ellen lőfegyver birtoklása miatt is indítottak eljárást.

A 21 éves, fehér, munkanélküli Roof a rendőrségnek elismerte, hogy szerda este ő ölt meg kilenc afroamerikai hívőt Charleston egyik, feketék által látogatott, nagy múltú metodista templomában. A gyanúsítottat pénteken zártláncú televízión kapcsolták a tárgyalóterembe, ahol jelen voltak az áldozatok hozzátartozói.

A BBC-nek az egyik barátja úgy nyilatkozott, a helyi iskolában is lövöldözni akart a támadó, “ami csak három mérföldre van a templomtól”, tette hozzá. A fiúnak több fekete barátja is volt, mégis úgy vélik, tettével faji háborút akart kirobbantani. De a barátok szerint nem voltak rasszista megjegyzései az elkövetőnek.

Egy volt osztálytársa a CNN-nek elmondta, hogy Roof időnként tett ugyan rasszista megjegyzéseket, de voltak fekete barátai is. Carson Cowles, a gyanúsított nagybátyja a The Washington Postnak nyilatkozva kijelentette, hogy az “anyja sohasem ilyennek nevelte”, hozzátéve, hogy ő maga lenne a szörnyeteggé vált unokaöccsének hóhéra, ha ezt lehetővé tennék a számára. Egy közösségi oldalon közzétett fotóján Roof a dzsekijén az apartheid-kori Dél-Afrika és Rhodesia (ma Zimbabwe) zászlaját viselte.