Heteroválással vágnának vissza a melegházasságokért

Megfenyegette az ausztrál kormányt egy házaspár, hogy elválik, ha az országban engedélyezik a házasságot a melegeknek - számolt be az SBS ausztrál tévécsatorna.

A canberrai Nick és Sarah Jensen, akik idén ünnepelték tizedik házassági évfordulójukat, azt tervezik, hogy az esetleges válás után is együtt maradnak, és férjként, feleségként fognak hivatkozni egymásra.

“Keresztényként mi úgy hisszük, hogy a házasság nem emberi találmány” – kezdte Nick Jensen a Canberra City News-nak küldött írásában csütörtökön. A pár szerint a házasság a teremtés által lett elrendeltetve, mint Isten bizalmas adománya az emberi történelemnek.

“A feleségem és én lelkiismereti kérdésként tekintünk erre, és visszautasítjuk a kormány rendelkezéseit a házasságra vonatkozólag, ha az engedélyezi az azonos neműek szertartását is” – szögezte le a férfi.

Mr. Jensen és neje úgy látja, ha a parlament igennel szavaz a “házasság időtlen és szerves jelentésének megváltoztatására”, akkor az “az ausztrál társadalmi rend, egyben az egész emberi kultúra elleni támadás lenne”.

A férfi szerint a kormány így már nem csak az ország szuverenitása, a hadsereg és az adók felett gyakorolna hatalmat, hanem a szavak fölött is.

Nem kellett sokáig várni az reakciókra. Az íráshoz hozzászóló egyik olvasó szerint ízléstelen és visszataszító a házaspár fenyegetése, egyben reméli, hogy a józan gondolkodású emberek még keményebben fognak harcolni a változásokért. Egy másik kommentelő arra mutatott rá, hogy a hithű Jensenék a válás miatt kénytelenek lesznek bűnben élni. 

Volt, aki szerint a házaspár a XIX. században él ilyen felfogással. De a legfrappánsabb ellenvéleményt egy Jo Church nevű hozzászóló fogalmazta meg, aki úgy látja: a pár azért fog elválni, ha engedélyezik a házasságot a melegeknek, mert onnantól szabadon hallgathatnak mindketten a szívükre.