Budapest a legolcsóbb egy berúgni akaró britnek

Dublin a legdrágább, Budapest a legolcsóbb tíz vizsgált európai város közül azoknak, akik egy hosszú hétvégét szlopálással akarnak eltölteni.
Kapcsolódó cikkek

Retteghet Budapest, hamarosan még több brit fog érkezni ide csak azért, hogy szénné vedeljék magukat a magyar fővárosban. A Mirror idéz ugyanis egy kutatást, miszerint Budapesten lehet a legolcsóbban kihozni egy berúgós hétvégét, míg az ír főváros, Dublin a legdrágább.

A felmérés tíz szesz árát vetette össze, többek között a sörét, a borét, egy üveg pezsgőét és egy koktélét, valamint tíz európai várost vizsgált meg. Budapesten egy 19,76 fontos (8500 forintos) átlagár jött ki, amit Prága követ majd a lettországi Riga áll a harmadik helyen (Orbán Viktor kormányfő is itt tartózkodik jelenleg). A már emlegetett Dublinban 55,65 font (24 ezer forint) a pia átlagára.

Egy üveg (330 milliliteres) sör ára Dublinban majdnem a négyszerese a budapesti árnak. A száraz martini árai is hasonlóan mozognak. A drágasági versenyben egyébként Barcelona követi Dublint.

A felmérést készítő Post Office Travel Money egyik vezetője, Andrew Brown elmondta, az angolul city breaknek hívott városnézős-berúgós hosszú hétvégék a turisztikai piac új királyai, legalábbis a 35 év alattiak között. Sok európai város, főleg keleten azért népszerű, mert az erős brit font miatt különösen olcsók a briteknek.