Tiniháremet kap Észak-Korea vezére

Hagyomány az ország diktátorai körében, hogy tizenéves lányok szórakoztatják a vezért, Kim Dzsong Un most ezt eleveníti fel.
Kapcsolódó cikkek

A furafrizurás koreai népvezér apja, Kim Dzsong Il halála után szélnek eresztette a tinédzserekből álló lánycsapatot, most mégis úgy döntött, újra felállítja azt, írja a brit Telegraph. A lap szerint a kezdő diktátor hatalomra kerülése után azért oszlatta fel a háremet, mert senkiben sem bízott, de most, miután letelt a hároméves gyász, újraalakulhat a tinicsapat.

 Nagyjából ennyire örülhet a háremének is
Kép: KCNA 

Kim Dzsong Un az ország minden tájáról válogatta össze a legszebb lányokat, akiknek egy része táncos vagy énekes lesz, míg mások szobalányként kerülnek a diktátor mellé. A Telegraph szerint a vezér szórakozatására toborzott lányok sokszor 13-14 évesek, a szülők pedig csupán annyi információról értesülnek, hogy a gyerekek kormányzati megbízást kapnak.

A diktátor jól megfizeti az udvarhölgyeit, az elképesztő szegénységgel küzdő ország négyezer dollárt, azaz 1.120.000 forintot juttat nekik évente. A hárem tagjának lenni karrierlehetőség is egyben, ugyanis a „kiöregedett” lányokat, ha elérték a húszéves kort, nyugdíjazzák és magas rangú katonai vezetők feleségei lesznek.