Irakban visszaverik, Szíriában tovább gyilkol az Iszlám Állam

Az iraki erők visszafoglalták a tikríti tartományi tanács székhelyét a terroristáktól. Szíria középső részén azonban egy falu lakóit lemészárolta az Iszlám Állam.
Kapcsolódó cikkek

Irakban március 2-án indítottak offenzívát a dzsihádisták ellen, melynek során ez volt a legnagyobb áttörés. A múlt éjszaka óta az iraki erők teljesen megtisztították a tikríti kormányépületeteket – közölte egy nevének elhallgatását kérő tábornok. A hírt Szaláheddín tartomány – ennek a székhelye Tikrít – kormányzója is megerősítette. 

Szíriában viszont egyelőre senki sem tudja megakadályozni az Iszlám Állam rémtetteit. A terroristák negyvennégy embert – köztük gyerekeket – mészároltak le kedden a Szíria középső részén fekvő Hama tartomány egyik falujában. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civil aktivista szervezet arról számolt be, hogy “az Iszlám Állam lerohanta a szunniták, alaviták és iszmáiliták által vegyesen lakott Madzsube falut”. A tájékoztatás szerint negyvennégy embert agyonlőttek, megégettek vagy lefejeztek, legalább huszonegyen pedig megsebesültek. 

A londoni székhelyű OSDH közlése szerint a terrorcsoport már visszavonult a faluból, miután harci repülőgépek az állásait bombázták. A szélsőségesek a Homszot Aleppóval összekötő egyetlen útvonalat próbálják elvágni.