Felszállt a Germanwings Barcelona-Düsseldorf járata

Tizenegy járatát menetrend szerint elindította a Germanwings szerdán, és a Barcelona-Düsseldorf járat is rendben felszállt. A légitársaságnál sok pilóta még mindig nem tud dolgozni a keddi katasztrófa után.
Kapcsolódó cikkek

“Az érzelmi megrázkódtatások miatt sok kolléga még ma sem tudja felvenni a munkát. A Germanwings megérti ezeket a körülményeket, mivel a személyzet tagjai szeretett munkatársaikat veszítették el” – olvasható a német légitársaság közleményében.

A cégnél kedden, a Barcelona-Düsseldorf járat katasztrófája után több dolgozó bejelentette, hogy a trauma miatt nem tudja vállalni a munkát. A Germanwings több járatát törölték ezért.

A légitársaság öt járata indul szerdán Barcelonából: Hamburgba, Hannoverbe, Kölnbe, Stuttgartba és az esti órákban egy másik járat Düsseldorfba.

A Germanwings szóvivőjének tájékoztatása szerint nagyjából 40 járaton más légitársaság szállítja az utasokat szerdán. Az anyavállalat Lufthansa mellett versenytársak, köztük az Air Berlin és a Tuifly is biztosít gépeket és személyzetet a cégnek, a több mint 200 járatból álló napi menetrendből így csupán egy Londonból Kölnbe közlekedő járatot kell törölni. A Lufthansa konszern valamennyi tagvállalatánál a munkavállalók szerdán 10:53-kor, a tragédia után pontosan 24 órával egy perces csenddel adóztak az áldozatok emléke előtt.

A balesettel kapcsolatos legfrissebb hír, hogy megtalálták a lezuhant gép egyik fekete dobozát. A műszert Párizsba szállították, ahol 16 órakor sajtótájékoztatót tartanak. Várhatóan azt ismertetik, hogy az első elemzések szerint mi okozhatta az Airbus A320-as gép tragédiáját.