Darth Vader rabolt ki egy bankot

Az Erő helyette egy vadászpuskát használt, és világhírű lett.
Kapcsolódó cikkek

Sokkal nagyobb nyilvánosságot kapott egy amerikai bankrabló, mint amire számíthatott, miután egy igencsak szokatlan álca mögé bújva kényszerítette a pénztár kiürítésére egy észak-karolinai bank alkalmazottját. A férfi ugyanis egy egyedi Darth Vader jelmezben jelent meg a Pineville városában lévő pénzintézetben, hogy kirabolja azt.

A helyi rendőrség most abban bízik, hogy miután az eset nagy visszhangot keltett az országos – sőt, a nemzetközi – sajtóban is, nagyobb esélyük lesz a bankrabló elfogására. „Remélhetőleg valaki, aki látta a hírt, fel fogja ismeri a jelmezt, és tippeket kaphatunk az elkövető azonosítására” – mondta el egy helyi rendőrtiszt a WCNC televíziónak.

 
Vader nagyúr 

Corey Copley hadnagy elmondása szerint a rabló hosszú ideig üldögélt a bank előtt leparkolt autójában, mire ebédidő környékén berontott a diszkrétnek semmiképpen sem nevezhető álcájában. Az elkövető még arra sem fordított energiát, hogy feltűnésmentes fegyvert válasszon, ugyanis egy nagy puskával a kezében követelte a bevételt, miközben Copley elmondása szerint a bankrablásokhoz inkább könnyen elrejthető pisztolyt kellene használni.

A rendőrség azt nem közölte, hogy pontosan mennyi pénzt zsákmányolt a Vader-jelmezes rabló, csak annyit, hogy több ezer dollárt.