Jéghideg folyóban töltött 14 órát egy 18 hónapos kislány

Még mindig válságos az állapota, de egy kicsit jobban van az az amerikai kislány, aki 14 órát vészelt át egy autóban, amely egy jéghideg folyóba zuhant.
Kapcsolódó cikkek

Matt Johnson, a Utah állambeli Spanish Fork rendőrségének illetékese hétfőn közölte, a család arról tájékoztatta őket, javul a 18 hónapos Lily Groesbeck állapota, és van remény arra, hogy a kicsi életben maradjon.

Az anya életét vesztette

A kislányt szombat délben fedezte fel egy halász. A rendőrség úgy véli, hogy anyja a folyó fölött átívelő hídon egy betonelválasztónak ütközött gépkocsijával, oldalára billent és a folyóba zuhant. A 25 éves nő életét vesztette a balesetben.

 
Fotó: Europress 

Johnson közölte, a rendőrség nem tudja, mi okozta a péntek esti balesetet. Nem találtak jelét annak, hogy az autó megcsúszott, és műszaki hibára sem bukkantak a járműben. A balesetet senki nem látta.

A kislány állapotát válságosról stabil, de válságosra változtatták kezelőorvosai.

Nem érte el a víz, de nagyon hideg volt éjszaka

A szerencsétlenül járt személygépkocsit a Salt Lake Citytől 80 kilométerre délre fekvő Spanish Fork folyóban találta meg a halász. A gyerek fejjel lefelé volt az autóban, amelybe beszivárgott a fagyos folyóvíz, de a vízszint nem ért el kislányig – mondta Johnson.

A család tagjai elmondták a rendőröknek, hogy Lynn Groesbeck péntek este 10 óra körül távozott szülei salemi házából, és otthonába tartott, amikor a baleset történt.

Három rendőr és négy tűzoltó gázolt a mentéskor a folyóba, hogy a gépkocsit álló helyzetbe fordítsa, és megmentse a gyereket, akit kihűléssel szállítottak kórházba. A térségben 0-3 Celsius-fok körüli hőmérséklet volt azon az éjszakán, amelyet a gyermek a gépkocsi fogságában töltött.