Szelfi miatt zuhanhatott le a repülő

Ketten vesztették életüket egy katasztrófában, ami az út közben készült fotók miatt következett be.

Az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság vizsgálata szerint egy tavaly májusi coloradoi balesetet az okozhatott, hogy a pilóta és az utas szelfit készítettek menet közben. A katasztrófában ketten vesztették életüket – idézi a Washington Post.

A lezuhant gép egy Cessna 150-es kisrepülő volt, amit egy 29 éves férfi vezetett. A csökkent látótávolság miatt a műszerekre támaszkodva kellett irányítania a pilótának a gépet. A hatóság vizsgálata szerint egy ideig minden rendben volt az úttal, majd egyszercsak a gép zuhanni kezdett és a földbe csapódott egy mezőn.

A vizsgálók a roncsok közt egy GoPro kamerát találtak, ami végig rögzítette a repülést. Az derült ki, hogy a pilóta és az utas végig szelfiket készítettek menet közben mobiltelefonjaikkal. A pilótát a vaku zavarhatta meg, elveszítette tájékozódási képességét, majd a gép felett az irányítást. A hatóság szerint ráadásul a pilótának nem volt képesítése arra, hogy alacsony látótávolság mellett vezessen repülőgépet és arra se, hogy éjszaka utast szállítson.