Felrobbanó csatornafedél csapott agyon majdnem egy kisgyereket

A robbanás olyan erős volt, a közelben lévő üzleteket is megrázta. Az esetet az egyik bolt térfigyelő kamerája rögzítette.
Kapcsolódó cikkek

Csak pár lépésen múlt, hogy nem csapott agyon egy kétéves kislányt egy százkilós csatornafedél az angliai Birminghamben – jelentette a brit sajtó. A négyszögletes vasfedél a helyi tűzoltóság szóvivőjének elmondása szerint pár perccel délután negyed egy után robbant fel a levegőbe (a kamera órája ezek szerint nem a pontos időt mutatja). Pont akkor, amikor egy fiatal pár és kisgyerekük elment a csatornafedél mellett.

A robbanás olyan erős volt, hogy a közelben lévő bútorbolt tulajdonosa szerint az egész üzlet beleremegett. Masood Mushtaq azonnal kirohant az utcára a robbanást hallva, és elmondása szerint a két szülő „hisztérikus” állapotban volt a robbanás után, kislányuk pedig zokogott. A gyereknek ugyanakkor az ijedségen kívül nem lett semmi baja. Nagy szerencséje volt, mert a százkilós vasdarab könnyedén agyoncsaphatta volna, ha a robbanás után a levegőbe emelkedett fedél eltalálja. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontos mi okozta a robbanást.