Párizsi terrortámadás: hatan még szökésben vannak

Feltehetően szökésben van még hat ember, akik terrorsejtet alkotva közreműködtek a párizsi terrortámadásokban - közölték francia rendőrségi illetékesek.
Kapcsolódó cikkek

Az AP amerikai hírügynökségnek névtelenül nyilatkozó francia rendőr azt mondta, hogy a terrorsejt tíz emberből áll, és közülük “öten vagy hatan” még szökésben vannak. Egy másik rendőr pedig azt mondta, hogy a terrorcsoportnak nyolc tagja van, köztük Hayat Boumeddiene, a párizsi kóser boltban történt túszejtést végrehajtó férfi, Amedy Coulibaly élettársa. 

A rendőrök szerint a hatóságok Párizs környékén keresnek egy Mini Cooper típusú gépkocsit, amely a nő nevén van nyilvántartva. Az elmúlt napokban szemtanúk látták a járművet, és egy férfi vezette. 

Korábban Mevlut Cavutoglu török miniszter azt mondta, hogy Boumeddiene átlépte a török-szíriai határt, és Szíriában tartózkodik

Az AP-t tájékoztatót rendőrök egyike azt mondta, hogy feltehetően Coulibally léptetett működésbe egy gépkocsiba rejtett pokolgépet a múlt csütörtökön Párizs déli külvárosában, Villejuifben. A robbanásban senkinek sem eset baja, és az incidens elkerülte a média figyelmét.