“A spanyol inkvizíció az én hibám volt”

A Harry Potter írónője kiosztotta Rupert Murdoch sajtómágnást, aki felelősnek tartaná a békés muszlimokat is a párizsi mészárlásért.
Kapcsolódó cikkek

Összeszólalkozott a Twitteren J. K. Rowling és Rupert Murdoch a muszlimok felelősségéről a Charlie Hebdo francia szatirikus lap elleni terrortámadásban – írja a The Guardian című brit lap online kiadására hivatkozva az MTI.

Rupert Murdoch ausztrál-amerikai médiamágnás szerint “talán igaz az, hogy a legtöbb muszlim békés ember, de amíg el nem ismerik és meg nem semmisítik a növekvő dzsihádista rákot, felelősnek kell tartanunk őket”.

“Kereszténynek születtem. Ha ez felelőssé tesz Rupert Murdochért, automatikusan kiátkozom magam” – riposztolt az angol írónő Twitter-üzenetében. Később ironikusan hozzátette: “A spanyol inkvizíció az én hibám volt, miként minden keresztény fundamentalista erőszak is. Ja, és Jim Bakker szintúgy” – utalt a szexbotrányáról és pénzügyi csalásáról elhíresült amerikai televíziós igehirdetőre.

J. K. Rowling egy közelmúltbeli tanulmányt is idéz, amely szerint “nyolcszor annyi muszlim vesztette életét úgynevezett iszlamista terroristák által, mint nem muszlim”.