Sírköveken meztelenkedő nők miatt tört ki a botrány

Hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi portálokon egy temetőben, bikiniben napozó nőkről készült fotó.
Kapcsolódó cikkek

„Undorító, egy barátom nagyszüleinek a sírja az, amelyikre kifeküdtek napozni!”

„Az emberek, akik ebben a temetőben nyugszanak, egész életükben keményen dolgoztak, és a közösség megbecsült tagjai voltak. Végtelenül elszomorít, hogy a családjaiknak látniuk kell egy ilyen képet!”

„Tiszteletlen nők, ez szégyen!”

Ezek, és még számtalan hasonló, felháborodott hozzászólás olvasható egy Facebook-fotó alatt, melyen két félmeztelen nő látható, amint egy tóparti temető sírkövén fekve, bikiniben napozgatnak. A felvételt egy, a látottaktól kis híján sokkot kapó járókelő készítette Ausztrália Gippsland régiójában fekvő Glenmaggie városában. Miután a fotót feltette a Facebookra, az terjedni kezdett, és óriási felháborodást váltotta ki. Nem csak a helyiek körében. A két, 40 év körüli hölgy alighanem egy életre elásta magát a környékbeliek előtt.

 Kép: Facebook

„Szörnyen keserű érzés volt a látvány a közösség minden tagjának” – nyilatkozta a Herald Sun című lapnak Peter Coleman, a temetőt gondozó alapítvány kuratóriumának egyik tagja. A férfi felmenőinek három generációja nyugszik a temetőben. A házaspárt, akiknek sírjára a bikinis nők kifeküdtek, több mint harminc éve temették el, rokonaik még mindig a környéken élnek. Coleman azt is elmondta, hogy anyagi kár szerencsére nem történt, és hálás lenne, ha a napozó nők önként jelentkeznének, és bocsánatot kérnének.