Meggyógyult az Ebola-fertőzött orvos

Gyógyulását saját maga jelentette be pénteken, Rómában tartott sajtótájékoztatóján. Ahogyan azt is: visszatérne Sierra Leonéba gyógyítani.
Kapcsolódó cikkek

Ahogyan korábban hírt adtunk róla: Fabrizio Pulvirenti Sierre Leonéban betegedett meg és november 25. óta kezelték a római járványközpontban. Több mint egy hónap után hagyta el a római Spallanzani kórház veszélyes fertőző betegségekkel foglalkozó központját, nevét ugyanakkor nevét az illetékes egészsügyi hatóságok csak most hozták nyilvánosságra.

Pulvirenti a Gino Strada olasz orvos által 1994-ben alapított Emergency humanitárius szervezet önkéntes orvosaként dolgozott a nyugat-afrikai országban, ahiol a járvány őt is megfertőzte. November 25-én szállították haza Olaszországba.

Visszatérés Afrikába

Az újságírókkal tartott találkozón Pulvirenti elmondta, hogy a betegség első időszakában orvosként maga igyekezett diagnosztizálni az észlelt tüneteket. Gyógyításához eddig Olaszországban  nem használt kísérleti gyógyszereket is alkalmaztak. Kijelentette: vissza kíván térni Sierra Leonéba, hogy másoknak segíteni tudjon.

Beatrice Lorenzin olasz egészségügyi miniszter közölte, hogy Fabrizio Pulvirenti és az Emergency szervezete olasz állami kitüntetésben részesül humanitárius szolgálatukért.