Lopott pénzzel örvendeztette meg a turistákat a majom

Az állat eredetileg ennivalóért ment be egy házba, azt nem talált, de elemelt 40 ezer forintot és azt kirándulókra szórta.
Kapcsolódó cikkek

Lopott bankjegyeket szórt az emberekre egy majom az észak-indiai Himácsal Prades tartomány fővárosában, Simlában.

A Simlá melletti festői fenyvesben sétálgató, meglepett kirándulók és a majmot követő emberek majdnem egy órán át szaladgáltak, hogy a papírpénzt összeszedjék – tudósított a BBC News a helyi médiára hivatkozva. 

A beszámolók szerint a majom élelmet keresett egy házban, a közelben húzódó erdő mellett és amikor nem talált, elemelt helyette tízezer rúpiát (40 ezer forintot). 

A tartományban 300 ezer majom él, Simlá hagyományosan az állatok paradicsomának számít. A makákókat a hinduk szentnek tartják, gyakran etetik is őket. Az utóbbi időben azonban egyre több galibát okoznak: elpusztítják a termést, ételért a lakosokra támadnak, megharapják a gyerekeket. Himácsal Prades vezetése ezért veszélyesnek nyilvánította őket.

A pénzszóró majmot először egy bádogtetőn vették észre, nála volt egy köteg bankjegy, ezután kezdte a papírpénzt játékosan, egyesével eldobálni. Ahogy az emberek nekiláttak összeszedegetni, a majom átmászott egy fára, a pénzszórást azonban folytatta, sokan ezért futva követték, hogy felkapkodhassák az égből hulló bankjegyeket.

 “A nagy figyelemtől megilletődött állat végül bevette magát a sűrű fenyvesbe, a dobálást azonban nem hagyta abba, ezért természetesen a pénzszedők is utána mentek” – mesélte Amit Kanvar, az egyik szemtanú. 

Idén ez már a második ilyen eset Simlában: februárban szintén egy családi otthonból elemelt bankjegyköteget “osztogatott” egy másik majom a város egy forgalmas utcáján.

Fotó: Europress/AFP

Címkék: majom