Erős földrengés ölt Kína délnyugati vidékén

Erős földrengés történt vasárnap Kína délnyugati vidékén, s az első jelentések szerint legalább 26-an életüket vesztették. A számot később 150-re módosították. A legfrissebb adatok szerint 357-en haltak meg - számolt be az MTI.
Kapcsolódó cikkek

Az amerikai geofizikai intézet szerint a földmozgás ereje a 6,1 fokot, kínai források szerint a 6,5 fokot érte el a Richter-skálán. A földrengés Jünnan tartományban volt helyi idő szerint délután fél ötkor. Epicentruma nagyjából Venping város alatt, tíz kilométeres mélységben volt. Venpingben és Csaotungban több épület összedőlt, az emberek az utcákra menekültek. A távközlési vonalak megszakadtak, az áramszolgáltatás megszűnt.

A mentés megkezdődött, a kormány 2000 sátrat, 3000 tábori ágyat, 3000 takarót és szintén 3000 kabátot küld a katasztrófa övezetébe.

A rengést a szomszédos tartományokban is érezték, de onnan nem érkezett jelentés áldozatokról. A kínai CCTV televízió szerint Jünnanban 14 éve ez volt a legerősebb földrengés. Korábban, 1970-ben 15 ezer embert ölt meg egy nagyobb földmozgás.

Címkék: kínaföldrengés