Palesztin-izraeli békéért küzd a reformpápa

A Szentlélekről és az emlékezet fontosságáról beszélt Ferenc pápa a pünkösd vasárnapi szentmisén Rómában. Este 6 órakor pedig a palesztin és az izraeli elnökkel közösen mondott imát a világbékéért. Mahmúd Abbász és Simon Peresz az ima után kezet fogott egymással és egy olajfát is elültettek közösen.
Kapcsolódó cikkek

Kilencven bíboros és püspök, valamint kétszáz pap koncelebrált misét a pápával pünkösd vasárnapján a római Szent Péter bazilikában. Ferenc pápa a szentmisén felidézte, hogy pünkösd ünnepén a Szentlélek megjelent a tanítványoknak, és azóta is ő a keresztények tanítója, útmutatója, emlékezete. “A Szentlélek segít beszélni Istennel, és segíti az emberek testvéri párbeszédét. Segít megérteni szenvedésüket, reményeiket” – mondta.

A palesztin zászlóktól színes Szent Péter téren, a pápai lakosztályból délben mondott Mennyek Királynője-imádságban már inkább a jelenről beszélt. Szerinte a Szentlélekhez hasonlóan a mai egyháznak is meg kell lepnie, meg kell mozdítania a világot.

És úgy tűnik, Ferenc pápa mindent meg is tesz ezért. Legalábbis múlt hónapban tett közel-keleti látogatásakor, példátlan módon, Mahmúd Abbász palesztin és Simon Peresz izraeli elnököt is meghívta a Vatikánba, hogy pünkösd vasárnapján velük közösen mondjon imát a Szentföld, a Közel-Kelet és az egész világ békéjéért.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!