Lelőtte az emberrablókat az áldozatuk

Rajtavesztett két fegyveres emberrabló Jemenben: kiszemelt áldozatuk agyonlőtte őket. A rendhagyó eset csütörtökön történt Szanaában - közölte a jemeni védelmi minisztérium.
Kapcsolódó cikkek

Az emberrablók egy külföldit akartak magukkal kényszeríteni a jemeni főváros előkelő üzleti és diplomáciai negyedéből, ám a férfi pisztolyt rántott és végzett támadóival. Az emberrablókat cinkosuk egy közelben parkoló autóban várta, ám amikor látta, hogy visszafelé sül el a próbálkozás, “hanyatt-homlok” elhajtott.

A jemeni védelmi minisztérium nem fedte fel a külföldi nemzetiségét, ám egy rendőrségi forrás a Hszinhua kínai hírügynökségnek azt mondta, orosz állampolgár a magát megvédő férfi, aki egy oroszországi olajtársaságnak dolgozik. A férfi sértetlenül hagyta el a lövöldözés helyszínét.

Jemenben igen gyakoriak az emberrablások, az elkövetők többnyire terroristák és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagjai, vagy ahhoz kötődnek. Az utóbbi két hónapban legalább hat külföldit raboltak el az arab országban. Az elraboltak többségét sértetlenül szabadon engedik busás váltságdíjért.

Címkék: jemenemberrabló