A szélsőjobbos vezér halála miatt tüntettek Kijevben

A radikális Jobboldali Szektor több száz szimpatizánsa tüntetett a Legfelső Tanács épületénél a belügyminiszter lemondását követelve, majd este kilenc körül felfüggesztették a demonstrációt.
Kapcsolódó cikkek

Magyar idő szerint röviddel 21 óra előtt a Jobb Szektor bejelentették, hogy mára felfüggesztik az ostromot. Megvárják a holnapi parlamenti ülés eredményét, de ha az alvezérük meggyilkolásáért felelős belügyminisztert nem mozdítják el a helyéről és nem állítják katonai törvényszék elé, pénteken még többen jönnek el a Rádához.

Oleg Ljasko független képviselő (Radikális Párt) azzal próbálja nyugtatni a tömeget, hogy pénteken összehívják a parlament soron kívüli ülését, melyen az egyetlen napirendi pont Arszen Avakov belügyminiszter felmentésének kérdése lesz.

A politikus arra hivatkozik továbbá, hogy az ilyen, a nyugtalanság keltésére irányuló megmozdulások csak Vlagyimir Putyin kezére játszanak ezért nyugalomra szólította fel a tömeget, és azt tanácsolta, hogy mindenki menjen haza. A tiltakazók ennek ellenére akkor csak egyre gyűltek.

A Jobboldali Szektor vezérletével tüntetők százai vették ostrom alá az ukrán Legfelső Tanács épületét. A tiltakozók a belügyminiszter lemondását követelték, és az új forradalmat éltették. Amikor Turcsinov házelnök felszólította a tömeget a távozásra, kifütyülték. Egyes csoportosulások már az egész kormány távozását szorgalmazzák.