Gyilkossági kísérlet miatt keresik a kárpátaljai Che Guevara késelőjét

Könnyű testi sértésről szándékos emberölési kísérletté minősítette át szerdán a kárpátaljai ügyészség a Viktor Scsadej, megbízott ungvári polgármester ellen egy nappal korábban elkövetett késes támadást.
Kapcsolódó cikkek

A kárpátaljai megyeszékhely megbízott polgármesterét kedd este Ungvár egyik forgalmas helyén, a nyílt utcán szúrta meg hátulról egy ismeretlen férfi, majd elmenekült a helyszínről. A városvezetőt a mentők az ungvári kórház intenzív osztályára szállították.

A támadással kapcsolatban az ungvári rendőrség könnyű testi sértés címén indított nyomozást, amit az ügyészség a vizsgálat során felmerült súlyosbító körülmények nyomán szándékos emberölési kísérletté minősített át.

Az ungvári kórház főorvosa, Ivan Kurah sebész Viktor Scsadej sebesüléséről szerdán a sajtónak elmondta: a csaknem 8 centiméter mély, 1,5-2 cm széles, bal deréktájat ért szúrás csak a szerencsének köszönhetően kerülte el a létfontosságú belső szerveket.

Mivel a 33 éves megbízott polgármester az utóbbi hónapokban fontos szerepet játszott mind az ungvári, mind a kijevi tüntetések szervezésében, azt feltételezik, hogy a támadás politikai indíttatású volt.

Az ua-reporter.com ungvári hírportál közlése szerint szerdán az ungvári vállalkozók alapítványt hoztak létre, amely 100 ezer hrivnyát (kb. 2,4 millió Ft) ajánlott fel annak, aki segít rendőrkézre keríteni Scsadej támadóját.