Ferenc pápa a legjobban öltözött férfi

Nem mindennapi döntést hozott az Esquire amerikai férfimagazin, amikor idén a katolikus egyházfőt választotta meg a legjobban öltözött férfinek.

Volt már Év embere a The Timesnál és a Time magazinnál is, de az egyik legjelentősebb melegmagazin szerint is ő lett az első. Most pedig az amerikai stílus- és férfimagazin, az Esquire hozta ki őt győztesnek a legjobban öltözött férfiak versenyében.

A lap szerkesztőiből álló zsűri is bevallotta, hogy igen rendhagyó döntés született, hiszen nem hollywoodi sztár vagy híresség nyert, idén Ferenc pápa a szerénységével nyert – állítják. „Az öltözködése teljes mértékben összhangban van a belső értékeivel” – írja az egyik zsűritag.

Fotó: AFP

A katolikus egyházfő egyébként a legtöbbször díszítés nélküli, egyszerű fehér öltözékben jelenik meg, ami szakítást jelent elődihez képest. Az Esquire szerint a pápa lemondott a korábban oly jellegzetes vörös cipőről is, ami szintén hozzásegítette őt a győzelemhez.

Továbbá – az indoklás szerint – változás figyelhető meg a ruhák szabásában is, ez is sokkal jobban áll az új pápának. „A Szentszék merőben új ruhákkal rukkolt elő” – mondta ezzel kapcsolatban Ann Pellegrini, a New York University docense.

Végül pedig a közvetlensége, a lazasága is egy olyan tulajdonság, amivel kiérdemelte a legjobban öltözködő férfi idei díját Ferenc pápa.