Felhagyott az ivással a botrányos polgármester

Sorozatos botrányai után kezd jó útra térni Toronto első embere, aki bevallotta, hogy már több hete nem fogyasztott alkoholt.
Kapcsolódó cikkek

Leszámoltam az ivással – nyilatkozta Rob Ford a kanadai CBC-nek nem sokkal az után, hogy a torontói önkormányzati tanács szinte minden jogkörétől megfosztotta a polgármestert.

A bizalom megvonása nem véletlen. A legnagyobb kanadai város első embere korábban elismerte, hogy crack kokaint szívott, hivatalba lépése után kábítószert vásárolt és ittasan vezetett.

A 44 éves férfi most azt mondta: már három hete nem iszik alkoholt, és nem is tervezi, hogy a közeljövőben inni fog. Arra a kérdésre, hogy miért jutott erre a döntésre, azt mondta: „A megaláztatás, a becsmérlések miatt, és mert cserbenhagytam embereket. És megjelent nekem Jézus is egy látomásban” – tette hozzá a 44 éves politikus, aki a BBC tudósítása szerint túlzottnak, ostobának és éretlennek nevezte korábbi viselkedését.

Az interjúban újra elismerte, hogy polgármesterként vett már marihuánát, azt viszont most tagadta, hogy ittasan ült a volán mögé. Ez utóbbi kijelentése azért is ellentmondásos, mert múlt héten még azt mondta, bár tudja, hogy helytelenül cselekedett, volt arra példa, hogy néhány pohár alkohol elfogyasztása után vezetett..