Kínai nagykövetségre támadtak Szíriában

Aknagránát csapódott be Kína damaszkuszi nagykövetségének területén, egy szíriai alkalmazott könnyebben megsérült, az épületkomplexum falában kár keletkezett, ablaküvegek törtek be.
Kapcsolódó cikkek

Az eset hétfőn történt, a sérültet kórházba vitték. A Hszinhua hírügynökség tudósítójának jelentése szerint a területet repeszdarabok és törmelék borította el. Feltételezések szerint az aknavető gránátot a szíriai főváros déli részéről lőtték ki.

Peking megdöbbenését fejezte ki a történtek miatt és elítélte a cselekményt. Hung Lej külügyi szóvivő közleményben figyelmeztette az “érintett feleket” Szíriában, hogy tartsák magukat a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi szerződéshez, egyben tegyenek konkrét lépéseket a diplomáciai képviseletek és a diplomaták védelmére.

A szóvivő egyúttal azonnali tűzszünetre, az erőszak leállítására szólított fel, továbbá a párbeszéd mielőbbi megkezdését sürgette Szíriában.

A múlt héten Irak damaszkuszi konzulátusát érte aknacsapás, a támadásban egy iraki nő meghalt, hárman megsérültek. Korábban az orosz nagykövetséget érte találat, a képviselet három dolgozója megsérült.

Címkék: szíria