Csoportos nemi erőszak Indiában: megvannak a tettesek

A riporternő támadói közül kettőt elfogtak, hármat köröznek.
Kapcsolódó cikkek

Mumbaiban erőszakoltak meg csütörtök este egy 22 éves fotóriporternőt egy elhagyott textilgyári üzem területén, férfi társát megverték.

Az újságírók lapjuk megbízásából mentek a helyszínre fotókat készíteni. Az üzemnél a gyanúsítottak felajánlották nekik, hogy segítenek engedélyt szerezni az omladozó épületen belüli fényképezéshez, majd az öt férfi megjegyzéseket tett a nőre és molesztálta. A másik újságíró megpróbálta megvédeni őt, ekkor a férfit is megtámadták és megkötözték. 

A rendőrség azóta húsz embert hallgatott ki, két gyanúsítottat elfogott, hármat pedig köröz. Az első őrizetbe vett egy 19 éves munkanélküli, ő vallott a többiekre.

Az eset azért okozott nagy felháborodást, mert kísértetiesen hasonlít arra a decemberi újdelhi tragédiára, amikor egy 23 éves diáklányt egy mozgó buszon erőszakolt meg és bántalmazott bestiálisan öt férfi, miután a barátját összekötözték. A lány két héttel később belehalt sérüléseibe. A nemi erőszak elkövetőit a rendőrség elfogta, s életfogytig tartó börtönnel sújtották őket.

Az akkori eset miatt országszerte tiltakozó megmozdulások voltak, aminek hatására szigorították a vonatkozó törvényeket és próbáltak javítani a rendőrök hozzáállásán. Beszámolók szerint Indiában a rendőrség nem minden esetben foglalkozik komolyan azokkal a feljelentésekkel, amelyeket nemi erőszak áldozatául esett nők tesznek.