Tigrisek tartanak fogva öt embert

Öt ember kuporog napok óta egy fán, lent tigrisek várják őket. Hatodik társukat már megölték, a segítség még messze van.
Kapcsolódó cikkek

A férfiak az észak-szumátrai Gunung Leuser Nemzeti Park egyik eldugott részén kedden az igen ritka és drága tömjénfa után kutattak. Hogy ennivalóhoz jussanak, csapdát állítottak fel szarvasoknak és antilopoknak, de egy tigriskölyök került a csapdába, és elpusztult – mondta el Dicky Sondani helyi rendőrfőnök.

A felnőtt tigrisek ekkor a férfiakra támadtak, és egyiküket megölték, a többiek egy fára menekültek fel. A fa körül még vasárnap is négy tigris volt. Mintegy harminc ember, köztük rendőrök és katonák indultak szombaton a bajba jutottak megsegítésére, miután a falusiak, akik látták őket, értesítették a hatóságokat. Még három nap azonban, amíg a helyszínre érnek.

Ha a tigrisek még mindig ott lesznek, le kell lőni vagy el kell altatni őket, hogy kiszabadítsák a férfiakat – mondta el a rendőrfőnök. Az olajpálma-ültetvények létesítése miatti erdőirtás fenyegette Leuser-hegyi ökoszisztémában számos állatfaj él, köztük szumátrai orángután, elefánt és tigris.

Címkék: tigris