Megvan a bostoni robbantás első hőse

Egy 52 éves Costa Ricai bevándorló nevétől hangos az internet és az amerikai sajtó.
Kapcsolódó cikkek

Carlos Arredondo. Így hívják a bostoni maratoni futáson elkövetett merénylet első hősét, akire azután figyeltek fel az internetezők, hogy több felvételen is jól látható volt a cowboykalapja miatt könnyen megjegyezhető férfi, ahogy a sebesülteken segít, majd ahogy egy véres amerikai zászlóval a kezében sétál el a helyszínről.

Arredondót az alábbi videón is látni lehet, ahogy a rendőröknek segít a szétroncsolódott kordonok szétszedésében, közvetlenül a robbanások után (1:45 után).

A férfi a maratoni futás céljánál állt a robbanások idején. A Portland Press-Herald információi szerint egy versenyzőnek drukkolt, aki Arredondo fiának ajánlotta futását, aki tengerészgyalogosként szolgált az iraki háborúban, ahol 2004-ben életét vesztette. Carlos Arredondo öngyilkosságot kísérelt meg fia halála után: több liter benzint locsolt szét autójában, és felgyújtotta a járművet – írta a Mother Jones. A túlélt kísérlet után békeaktivista lett. Másik fia 2011 decemberében vetett véget életének, miután testvére halála után depressziós és drogfüggő lett.

Ha ezek után a szörnyűségek után nem is, mostantól biztosan ismert lesz a neve és története. Ahogy többen is megjegyezték: soha többé nem kell italt fizetnie Bostonban.

Az alábbi felvételen reszketve, remegő hangon meséli el járókelőknek, hogy mi történt. Angol tudás nélkül is jól látni, hogy mennyire megrázták az események.