Teherautónyi azbesztet szórt óvodák elé

Két tonna építési hulladékot, köztük az erősen rákkeltő hatása miatt betiltott azbesztet öntött ki fényes nappal egy teherautósofőr Sydney belvárosában, két óvoda mellett. Az esetet térfigyelő kamerák rögzítették.
Kapcsolódó cikkek

A teherautósofőr nagyon jól tudta, hogy amit tesz, az illegális. Rendszámtábláját ugyanis egy ronggyal takarta el, és igyekezett minél gyorsabban végezni, hogy hamar el tudjon tűnni a környékről. Ezért még csak meg sem állt, hanem két fekvőrendőrön is áthajtva, menet közben emelte fel platóját, és szórta szét a veszélyes ipari hulladéknak számító szemetet két óvoda előtt, Sydney belvárosában – írta az ABC televízió portálja.

Az eset még december 14-én történt, helyi idő szerint délután 4 órakor, de az esetet bemutató felvételt csak most hozták nyilvánosságra a hatóságok, hogy az emberek segítségét kérjék a máig azonosítatlan teherautó és az azt vezető ember megtalálására. Mivel a rendszámot nem látni, abban bíznak, hogy a járművön lévő sérülések alapján valaki fel fogja ismerni.

A sydneyi önkormányzat egyik tisztviselője az ABC-nek elmondta: a sofőr egymillió dolláros, azaz nagyjából 245 millió forintos pénzbüntetésre, valamint hét évig tartó börtönbüntetésre számíthat.