Rendőrség: öngyilkos lett a gúzsba kötve vízbe fúlt férfi

A kínai férfit egy folyó alján találták meg. Keze és lába össze volt kötözve, valamint egy csatornafedél is rá volt kötve. A rendőrség két nap nyomozás után kijelentette: öngyilkos lett.
Kapcsolódó cikkek

Jangcsou város lakói, ahol az eset történ, kissé szkeptikusak a rendőrségi verzióval kapcsolatban, és egymás után vetik fel, hogy esetleg mégiscsak gyilkosság történhetett – írta a Beijing Cream. A csak Cseng néven azonosított férfit hétfőn halászták ki a Hszincseng folyó aljáról. A holttestet boncolásra vitték, ahol a szakértők úgy ítélték meg, hogy öngyilkosságról van szó.

Ahogy azt a Beijing Cream megjegyzi, végül is lehetséges, hogy tényleg öngyilkos lett a férfi. Hiszen elképzelhető, hogy kiment a folyóhoz, magára kötözött egy csatornafedelet, majd összekötözte a lábát és a kezét, végül beugrott a vízbe. Azonban két nap alatt eldönteni, hogy ez csak öngyilkosság lehetett, kissé elhamarkodottnak tűnik.

Nem ez az első eset, hogy a világsajtóba is bekerült egy öngyilkosságnak nyilvánított, de gyanúsan gyilkosságnak látszó haláleset. 2011 augusztusában szintén két nap alatt eldöntötték, hogy egy korrupcióellenes tisztviselő, aki 11 késszúrástól halt meg, öngyilkos lett.