Lelőttek egy turistát Afrikában

Etiópiában, egy raftingtúrán végeztek egy osztrák férfival rablógyilkosok. Egy éve öt turistát gyilkoltak meg az afrikai országban, köztük két magyart.
Kapcsolódó cikkek

Martin Weiss, a bécsi szaktárca egyik szóvivője elmondta, hogy négy osztrák állampolgár egy helyi utazási iroda szervezésében raftingtúrán vett részt a Kék-Níluson.  Vasárnapra virradóan a folyó partján támadt rájuk egy fegyveres banda, hogy megszerezze értékeiket.

A másik három túrázónak nem esett baja, és már biztonságban vannak – hangsúlyozta a szóvivő, hozzátéve, hogy az elkövetőket keresik a hatóságok.  Az incidens az etiópiai fővárostól, Addisz-Abebától 570 kilométerre történt. A szervezett túrára a támadás elszenvedőin kívül még további hat osztrák fizetett be, ők külön csónakkal utaztak.

Az osztrák külügyminisztérium tavaly részleges utazási figyelmeztetést adott ki Etiópiára a „terrortámadások megemelkedett kockázata” miatt, miután 2012 januárjában az észak-etiópiai Afar régióban terroristák megöltek öt európai turistát: egy osztrák, két német és két magyar állampolgárt.

A Szegedi Tudományegyetem két munkatársa, Fábián Tamás 53 esztendős geográfus és Szabad Gábor 39 éves kutatóorvos vesztette életét.

Egy kubai hírügynökség beszámolója szerint a támadók valószínűleg az al-Kaidához tartoznak.

Címkék: etiópiaafar