Milliárdokat érő borok egy elhagyott házban

Tízezer palack méregdrága vörösbort találtak egy évek óta elhagyatottan álló kínai villában.
Kapcsolódó cikkek

Az ital a világ legdrágább borai közé tartozik, márkája: Chateau Lafite Rotschild. Értékét százmillió jüanra, azaz nagyjából 3,5 milliárd forintra becsülik. Feltéve, ha valódi. A helyi rendőrség gyanúja szerint ugyanis minden bizonnyal hamisítványokról van szó, bár ezt még nem állapították meg. A gyanút erősíti, hogy évente mindössze 50 ezer palackot importálnak Kínába, így igencsak hihetetlen lenne, ha annak egyötöde egy elhagyatott házban porosodna.

A hatóságokat a villa tulajdonosa értesítette, aki meglepődve vette észre, hogy az elmondása szerint már kilenc éve üresen álló házban a világ legdrágább borából ilyen nagy mennyiséget talált – írta a People’s Daily Online. Az angol nyelvű kínai lap információi szerint a házhoz kivonult rendőröket csak öt vad házőrző kutya, köztük két tibeti masztiff fogadta. Embereket nem találtak, csak nyomaikat: néhány régi újságot és üres cigisdobozokat. Később nyomára bukkantak egy öregembernek, aki a kutyákat etette, de munkaadója elérhetőségeit már nem tudta megadni – írta a kínai lap.

A Chateau Lafite Rotschild egyébként nagyon népszerű a kínai újgazdagok körében, bár a becslések szerint a Kínában található palackok 70 százaléka hamisítvány – írta a kínai lap.