Az EP támogatja a kohéziós és agrártámogatások fenntartását

Az Európai Parlament költségvetési bizottsága csütörtökön elfogadta a 2014-2020-as időszak pénzügyi kerettervéről szóló időközi jelentését, amely a kohéziós és az agrárkiadások szinten tartását támogatja.

Surján László kereszténydemokrata EP-képviselő magyar szempontból rendkívül fontosnak nevezte, hogy a jelentés értelmében az említett kiadásokat legalább a 2007-2013-as keretterv szintjein kell tartani 2014 után is.

A bizottsági jelentés az EP jelenlegi tárgyalási álláspontját tartalmazza, és azt a képviselők várhatóan még a témával foglalkozó novemberi EU-csúcs előtt, plenáris ülésen erősítik meg – közölte a politikus.

Surján László emlékeztetett arra, hogy a parlament csak igent vagy nemet mondhat a tanács rendelettervezetére, azt nem módosíthatja.

A parlament ugyanakkor folyamatosan tudatja azokat a prioritásokat, amelyek számára fontosak. Ennek a folyamatnak része ez a jelentés is, amely jelzi: mi szükséges a parlamenti támogatáshoz – írta közleményében a magyar néppárti EP-képviselő.

“Néppárti siker, hogy a parlament, tavaly júniusi első jelentése óta, minden megnyilatkozásában kiemelten fontos területként kezeli a kohéziós politikát és a közös agrárpolitikát. A források szinten tartásának szükségességében egyetértés van a képviselők között” – értékelte a szavazás eredményét Surján László.