Orbán repteret adott át a grúzoknak

Ahol repteret avatnak, ott megtalálták a helyes utat – bölcselkedett a kormányfő.
Kapcsolódó cikkek

Magyarország részese lehetett Grúzia sikertörténetének – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Kutaisziben, ahol megnyitották a második legnagyobb grúz város nemzetközi repülőterét, amelynek építési munkálataiban öt magyar cég is részt vett.

“Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan ország sikertörténetének lehetünk részesei, amely egyértelművé tette, euroatlanti integrációra törekszik. Számíthatnak ránk, számíthatnak a támogatásunkra azon a hosszú úton, amely önök előtt áll” – mondta beszédében a kétnapos grúziai látogatáson tartózkodó kormányfő, aki Miheil Szaakasvili grúz államfő társaságában nyitotta meg az új repteret.


Fotó: Miniszterelnökség / Glódi Balázs

Orbán Viktor szerint ma, amikor minden ország keresi a kiutat a válságból, az ilyen események, mint egy nemzetközi reptér megnyitása, bizonyítják, hogy vannak olyan országok, amelyek már megtalálták a helyes utat.

A balti körút első állomásán, Litvániában Orbán Viktor arról beszélt, hogy a magyar kormány naponta folytat egyfajta szabadságharcot annak érdekében, hogy ötven százalék alá csökkentse az ország államadósságának mértékét. A litvánok nem tudják, milyen szerencsések, ők ugyanis szabadok, és nehéz elképzelniük egy olyan sorsot – ilyen a magyaroké -, amelyik nem szabad – fogalmazott a magyar miniszterelnök.