Itt a burgaszi merénylet gyanúsítottjának fotója

Bulgária kérésére az Interpol közzétette a merénylő feltételezett cinkosának három képét. A burgaszi repülőtéren elkövetett merényletben öt izraeli, a bolgár gépkocsivezető és az öngyilkos merénylő halt meg.
Kapcsolódó cikkek

Közzétette honlapján csütörtökön az Interpol az izraeli turisták elleni júliusi bulgáriai merényletet elkövető férfi feltételezett bűntársának a képét – közölte csütörtökön a lyoni székhelyű nemzetközi rendőrségi szervezet.

A három kép közül az egyik a gyanúsított jogosítványképe: ezen egy középen elválasztott hosszú hajú, szemüveges férfi látható. A másik két kép robotkép, ezeken rövid hajjal, szemüveggel, illetve anélkül látható.

Forrás: Interpol

Az Interpol szerint a férfi feltehetően akcentussal beszél angolul, 1 méter 70 cm-1 méter 75 cm magas, és kétségkívül közel-keleti származású.

Az Interpol korábban már közzétette honlapján a július 18-i merénylet feltétezett elkövetőjének számítógéppel rekonstruált képét.

A továbbra is azonosítatlan férfi fejének (nyugalom megzavarására alkalmas kép!) és lábszárának maradványait a nyomozók a pokolgép felrobbantása után találták meg az autóbusz előtt, amely izraeli turistákat szállított volna Burgasz repülőteréről Napospart (Szlncsev brjag) fekete-tengeri üdülőhelyre.

Az Interpol közvetlenül a merénylet után nyomozókat küldött Bulgáriába, hogy segítséget nyújtsanak a helyi rendőrségnek.

Izrael Iránt és a Hezbollahot vádolja a merénylet elkövetésével, Teherán és a libanoni síita szervezet tagadja a vádat.

Címkék: merényletburgasz