Katalin hercegné kiakadt a királynő döntésén

Vilmos beszólt apjának felesége, Camilla Parker Bowles miatt. Kate Middleton szembeszegül II. Erzsébettel? Áll a bál a palotában.
Kapcsolódó cikkek

Vilmos állítólag „őrjöngve követelte az apjától, hogy tartsa távol Katalin hercegnétől Camillát” – írja az amerikai Globe magazin alapján a hirado.hu. A perpatvar előzménye, hogy II. Erzsébet megelégelte Katalin túlzott népszerűségét, és egyszerűen hátrébb sorolta a brit királyi udvar hierarchikus rendjében. Emiatt a hercegnének minden találkozáskor térdet kell hajtania András herceg és Sarah Ferguson két lánya, a 23 éves Beatrix hercegnő és a 22 éves Eugénia hercegnő előtt, sőt anyósa, Cornwall hercegnéje előtt is. Katalin azonban nem volt hajlandó meghajolni anyósa előtt, sőt állítólag azt mondta, hányingere van ettől az egésztől – mesélték udvari bennfentesek.

Katalin, mint pénzforrás

A többszörösére nőtt a hercegi jótékonysági alapítvány bevétele, amióta Vilmos elvette Kate Middletont. Tavaly az alap 4,8 millió fontot gyűjtött össze, míg 2010-ben az eljegyzés bejelentése előtt mindössze 629 ezer fontot – írta a The Daily Telegraph. A leglátványosabb fellendülés az esküvő után volt. Akkor több mint 1 millió fonttal gyarapodott az alap az adományokból. A hercegi segélyalapítvány főként veterán katonákat és azok családtagjait, hátrányos helyzetű gyermekeket támogat, például márciusban két ugandai iskola is az alapítványnak köszönhetően nyithatta meg kapuit.

Nem pénzkérdés – női ügy

Sokak szerint II. Erzsébet úgy érzi, Vilmos felesége immár elhomályosítja őt. Ez pedig megengedhetetlen, hiszen nem a királyi család született tagja. Erre egyébként megalázó módon mindig emlékezteti is a nagyobbik Middleton-lányt. Az uralkodó nemcsak azt rendelte el, hogy Katalin pukedlizzen a királyi család minden egyes tagja előtt, hanem a hercegné öltözködésébe is beleszól. Katalin így most kénytelen kevésbé divatos ruhákat magára ölteni. A legfájóbb viszont az lehet neki, hogy az anyaságtól is el lett tiltva erre az évre. 2012 ugyanis Erzsébet uralkodásának hatvanadik évfordulójáról kell, hogy szóljon, és nem egy újabb trónörökös érkezéséről.