Nőgyűlölettel is vádolják DSK-t

Bővült a volt IMF-vezér elleni polgári peres kereset, amelyet a guineai szállodai szobalány nyújtott be ellene.
Kapcsolódó cikkek

A kereset azzal a megállapítással bővült, hogy a szobalány, Nafissatou Diallo részben Strauss-Kahn nőgyűlölete miatt vált áldozattá. “Az alperes azért követett el erőszakos bűncselekményt a felperes ellen, mert ő nő, s az alperes, legalábbis bizonyos mértékben, gyűlöletet táplál a nők iránt” – áll az módosított keresetben. Dialló ügyvédjei egy, New Yorkban hatályos jogszabályra hivatkoznak, amely oltalmazza a nemi indíttatásból elkövetett bűncselekmények áldozatait.

Diallo jogi képviselői szerint a kereset bővítésével könnyebb lesz a bíróság elé tárni Strauss-Kahn múltbeli szexügyeit, amelyeket a bíró amúgy a tárgyhoz nem tartozónak minősíthet és elutasíthat.

A szóban forgó ügyben Diallo tavaly büntetőeljárást indított Strauss-Kahn ellen, de a vádakat ejtette a bíróság, mert kérdések merültek fel Diallo szavahihetőségével kapcsolatosan. A New York-i Sofitel szálloda volt szobalánya azonban ezután polgári peres keresetet nyújtott be ellene, meg nem határozott összegű kártérítést követelve az általa “brutálisnak” és “szadistának” nevezett, tavaly májusban elkövetett támadás miatt.