Marihuánaültetvényt találtak egy feltört házban

Egy segítőkész szomszéd buktatta le akaratlanul a vadkendert termesztő, új-zélandi férfit, miután elijesztette a házába betört tolvajt.
Kapcsolódó cikkek

Amikor a rendőrök kiérkeztek az új-zélandi Hamilton városában álló házhoz, azonnal megérezték a marihuána jellegzetes szagát, ami azon az ablakon áramlott kifelé, amelyiket a megzavart betörő zúzott be – közölte a New Zealand Herald. A rendőrséget a házát vadkender termesztésére használó férfi szomszédja hívta ki, miután ablakcsörömpölést hallva átment megnézni mi történt, és megzavarta a tolvajt, aki a házon át menekült el előle.

A szomszéd személyleírása alapján a rendőröknek sikerült gyorsan elfogniuk a tolvajt, majd kimentek a rablási kísérlet helyszínére, hogy további bizonyítékokat gyűjtsenek, és felmérjék a károkat. A betört ablakon át kiáramló szagok már jó előre sejtetni engedték, hogy mit fognak találni az épületben, és amikor benéztek az ablakon, azonnal meglátták az ültetvényt.

Amikor a rendőrök felhívták a betörés áldozatát, a vonal másik végén döbbent csend fogadta a hírt, hogy feltörték a házát, és a helyszínt rendőrök lepték el – mondta el a lapnak egy helyi rendőrtiszt. Amikor elmondták neki, hogy az egyik ablakot betörve találták, a férfi rögtön azt kérdezte, hogy melyiket, amire azt a megsemmisítő választ kapta, hogy „azt, ahol a marihuána nő”.