Kutyáknak indítanak fizetős tévécsatornát

A músor összeállításában kutyapszichológusok és magatartás-szakértők is részt vettek, mintegy 400 órán át vesződtek azzal, hogy megfigyeljék, milyen műsorokat szeretnek a kutyák nézni és hall(g)a(t)ni.
Kapcsolódó cikkek

Kizárólag kutyák számára indított fizetős tévécsatornát egy kaliforniai cég. A kábelcsatorna neve DogTV, és a kezdeti ingyenesség után havonta 1 cent híján 5 dollárért szolgál műsorral ebeknek. A cég nem kutyákra számít előfizetőként, hanem gazdáikra, akik nappalra – miközben dolgoznak – magára hagyják kutyájukat otthonukban bekapcsolt tévével, hogy az állat kevésbé unatkozzon. Csakhogy az embereknek szóló műsorban gyakori az autósüldözés, a lövöldözés, robbanás, a szirénavijjogás, ezektől pedig az ebek idegesek lehetnek. A DogTV műsora mentes lesz tőlük. Összeállításában úgymond ebpszichológusok és magatartás-szakértők is részt vettek, mintegy 400 órán át vesződtek azzal, hogy megfigyeljék, milyen műsorokat szeretnek a kutyák nézni és hall(g)a(t)ni, és milyen műsorszerkezet az optimális számukra.

A végeredmény: a kutyákat leginkább a kutyás filmek érdeklik, például a Gazdátlanul Mexikóban (Beverly Hills Chihuahua) című. Ami a zenét illeti, a hangszerek közül a hárfa a legnépszerűbb ebkörökben.

Mivel az Egyesült Államokban évente csaknem 50 milliárd dollárt költenek állatkedvencekre, a havi 5 dollár nem hatalmas összeg. Az DogTV egyelőre csak Kaliforniában, és azon belül is csupán San Diego körzetében igényelhető. Üzemeltetői váltig állítják, hogy nem szakítják meg reklámmal műsoraikat.

Címkék: televíziókutya