Csődbe ment a Putyinra utaló vodka forgalmazója

Felszámolását kérte a Vologya i medvegyi (Vologya és a medvék) márkanevű vodka forgalmazója, miután az oroszok nem voltak vevők a Putyinra és Medvegyevre utaló szeszre.
Kapcsolódó cikkek

Az Ukrajnában gyártott és palackonként 180 rubelért (kb. 1500 forintért) kínált vodka alig egy éve került fel az oroszországi italboltok polcaira. Sorsa alighanem már a kezdetekkor megpecsételődött, ugyanis a márkanevet levédeni akaró orosz Vinexim cég sehogy sem tudott zöldágra vergődni a szabadalmi hivatallal.

Hiába állították, hogy a Vologya az egyik leggyakoribb férfi utónév Oroszországban, a medve pedig az orosz népmesék állandóan visszatérő hőse, a bürokraták gonoszul azt feltételezték, hogy az elnevezés a Putyin-Medvegyev tandemre utal, talán nem is alaptalanul.

A márkát végül Ukrajnában sikerült bejegyezni, ahol el is kezdték a gyártását. Az italból eredetileg mintegy 1 millió hektót szándékoztak eladni az orosz üzletekben, csakhogy a forgalmazás során számtalan akadályba ütköztek a hatóságok részéről.

A lerakatok nem akarták raktározni, a boltvezetők pedig nem óhajtották átvenni a kényes elnevezésű nevű vodkát, így Vologya és a medvék szelleme zömében a palackokban maradt. Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy az Oroszországban piacra gyártott Putyinka és Medvedeff vodkákkal szemben nem nyilvánult meg ekkora ellenállás. Igaz ezek a márkák már három éve állnak az orosz torkok rendelkezésére.