Fejvadászválasz: ön még a bankszektorhoz is túl hülye

Véletlenül egy négyezer embernek elküldött e-mailben küldött el szó szerint a p****ba egy álláskeresőt egy brit fejvadász.
Kapcsolódó cikkek

Elvesztette évi kétszázezer fontos (71 millió forint) állását egy menő brit fejvadászcég egyik vezető munkatársa, miután minősíthetetlen hangnemű e-mailben küldött el melegebb éghajlatra egy álláskeresőt – jelentette a brit sajtó. Gary Chaplinnél az verte ki a biztosítékot, hogy a pénzügyi és marketingterületen munkahelyet kereső Manos Katsampopukas rajta kívül még négyezer címzettnek is elküldte álláskereső e-mailjét – írta a Sun.

„Mind a négyezer ember nevében válaszolok, amikor azt mondom: „köszönjük az önéletrajzát” – jó tudni, hogy vette az időt arra, hogy mindannyian különlegesnek és egyedinek érezzük magunkat” – írta a felháborodott fejvadász. Chaplin ezután közölte az álláskeresővel: ha az e-mail rendszerek „titkos másolat” lehetőségét sem ismeri, akkor inkább „legyen szíves menjen a p****ba, Ön túl hülye ahhoz, hogy állást szerezzen, még a bankszektorban is”.

Chaplin levelét a „Tisztelettel: az ember, aki a törlés gombot nyomja” elköszönéssel zárta, hamis néven aláírta, majd elküldte. Csak azt nem vette észre, hogy a „válasz” gomb helyett a „válasz mindenkinek” lehetőséget választotta, és kifakadását nem csak a reménykedő álláskereső olvashatta, hanem mindenki, akinek elküldte álláskereső e-mailjét.

A negyvenes éveiben járó fejvadászt, aki olyan cégeknek szerzett munkaerőt, mint a Heinz, a Kellog’s vagy a Bentley, az álnév sem mentette meg attól, hogy lebukjon. Miután kiderült, hogy ő írta a válaszlevelet, cége lemondásra szólította fel – írta a Daily Mail. Chaplin a Sunnak adott interjúban elismerte, hogy ostobaság volt, amit tett, és „örökre bánni fogja”, hogy elküldte a választ.