Életben van az olasz hegyekben eltűnt magyar nő

A lányt kereső mentőegység nem hitte, hogy élve fogják megtalálni, és csodának nevezték, hogy hat napig kibírta a hegyek közt.
Kapcsolódó cikkek

A fiatal magyar lány augusztus hatodikán tűnt el a közép-olaszországi Appenninekben, és az őt hat napja szüntelenül kereső harmincfős mentőegység egyik tagja péntek reggel találta meg, amit egy pocsolyában igyekezett mosakodni. A magyar turistát kivizsgálásra a l’aquilai kórházba szállították, az első orvosi jelentések szerint állapota optimális.

A lányt megtaláló Antonio Pace az MTI-nek elmondta, hogy péntek reggel helikopterrel tették le a Murelle-szurdokban, és felfele mászott egy sziklás csatornában, amikor megpillantotta a lányt. „Sikoltott az örömtől és átölelt. Mutogatva értettük meg egymást. Jól volt, de csont és bőr, úgy láttam, ereje fogytán, az utolsó pillanatban találtuk meg” – mondta el a hegyi mentő az MTI-nek.

Pace elmondása szerint még a lánynál is boldogabb volt, mert soha nem gondolta volna, hogy a magyar turista túléli ezt a szerencsétlen kalandot. “Talán az tartotta életben, hogy fiatal, magas és erős. Kabát is volt rajta, ez is védte a hidegtől. Szerencsére olyan helyen töltötte ezt a hat napot, ahol éppen a meredek hegyfalak nyújtottak menedéket a rossz idő ellen, itt a hőmérséklet éjszaka sem süllyedt tíz fok alá” – tette hozzá.

A magyar turistát hat napja kereste harminc ember, miután a Monte Amaro csúcsának közelében lesátorozott lány szombaton nem tért vissza a Mammarosa pihenőhelyre. A nő SMS-üzenetet is küldött magyarországi családjának, ennek alapján igyekezték azonosítani tartózkodási helyét. A neki küldött mobiltelefonos hívásokra nem válaszolt.

A nőt azért nem találták több napig, mert rossz helyet jelölt meg a segélykérésben, ezért rossz helyen is keresték – mondta el az őt megtaláló hegyi mentő. Végül a lány által elhagyott és a kutatók által megtalált fényképezőgép segített bemérni az esetleges tartózkodási helyét. A Murelle-szurdok közeli Fonte Tettone térségében találtak rá

Az ANSA abruzzói tudósítója szerint az is segített, hogy a magyar lány maratoni futó és természetvédő. Az eltűnése óta Abruzzóba érkezett édesanyjával és fivérével is találkozott már.