Obama visszaszólt a hitelminősítőknek

Az amerikai elnök azt ígérte, hogy a következő hetekben az államháztartás rendbehozatalát célzó, új javaslatokat fog előterjeszteni.
Kapcsolódó cikkek

Függetlenül attól, hogyan döntenek egyes hitelminősítő intézetek, az Egyesült Államok mindig AAA osztályú ország volt és az is marad – jelentette ki hétfőn Washingtonban elmondott televíziós beszédében Barack Obama amerikai elnök.

Obama rámutatott, hogy a múlt héten elfogadott deficitcsökkentési megállapodás mellett szükség van az adórendszer reformjára és egyes szociális kiadások csökkentésére, valamint a munkáltatói adókedvezmények és a munkanélküliségi biztosítás érvényességének meghosszabbítására.

Az elnök azt ígérte, hogy a következő hetekben az amerikai államháztartás rendbehozatalát célzó, új javaslatokat fog előterjeszteni, s leszögezte, hogy kormánya a tőle telhető módon támogatni fogja annak a kétpárti bizottságnak a munkáját, amelyet a kongresszus fog hamarosan felállítani annak érdekében, hogy megtalálja a deficit további csökkentésének lehetőségeit.