Részegen irányított repülőket

A coloradói légiirányító szervezetében a megengedett alkoholszint kétszeresét mérték. Idén ez már a sokadik hasonlóan ijesztő eset az Egyesült Államokban.
Kapcsolódó cikkek

A veteránnak számító légiirányító július ötödikén bukott meg egy rutinellenőrzés alatt – közölte a denveri ABC7News. A férfi akkor már hat és fél órája dolgozott a majdnem 740 ezer négyzetkilométeres légteret ellenőrző denveri légiirányítási központban.

A meg nem nevezett légiirányítót azonnal eltávolították a központból, és választás elé állították: lemond, vagy rehabilitációs programban vesz részt. A rehabot választotta – mondta el egyik családtagja az ABC7News-nak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a 25 éve légiirányítóként dolgozó férfi irányíthat-e repülőgépeket a jövőben.

Az amerikai légiirányítók az idén már több hasonlóan veszélyes eset miatt kerültek be a hírekbe. Az amerikai repülési hatóság (FAA) légiirányításért felelős vezetője áprilisban kénytelen volt lemondani posztjáról, miután pár héten belül több irányítóról is kiderült, hogy elaludt munka közben, magára hagyva leszálláshoz készülődő gépeket.