Öngyilkos merénylők bázisára csaptak le Ingusföldön

A bázishoz a domogyedovói merénylet ügyében folyó nyomozás vezetett el.
Kapcsolódó cikkek

Ingusföldön hétfőn két különleges katonai művelet keretében légitámadással és szárazföldi akcióval megsemmisítettek 17 szélsőségest és őrizetbe vettek két férfit, akiknek közük van a moszkvai Domogyedovo repülőtéren január 24-én elkövetett merénylethez – jelentette be az orosz Terrorizmus-ellenes Nemzeti Bizottság Moszkvában.

A példa nélküli légicsapásról a közlemény igen szűkszavúan szólt, de annyit tudtul adott, hogy az erdős hegyi területen megsemmisített bázison öngyilkos merénylőket képeztek ki, akik Észak-Oszétiában és Ingusföldön készültek merényleteket elkövetni.

Életét vesztette a Szövetségi Biztonsági Szolgálat két és az orosz belügyminisztérium egy tisztje is.

Nazranyban őrizetbe vették Iszlam és Ilesz Jangyijevet: a fivérek kísérték Moszkvába a domogyedovói merénylőt, ezért körözés alatt álltak.

Verhnyij Alkun településen őrizetbe vettek egy további személyt is: Aszlan Cecsojev a szélsőségeseket élelmiszerekkel és gyógyszerekkel látta el.

A bázishoz és a Jangyijev-fivérekhez a domogyedovói merénylet ügyében folyó nyomozás vezetett el. A repülőtéren idén január 24-én egy öngyilkos merénylet 37 ember életét oltotta ki, s több mint 100 embernek okozott sérüléseket.